Porsche Buda Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Polo. Digitális vezetőtér és infotainment rendszer? Mostantól alapfelszereltség!
2021.07.13.
Újdonság a Volkswagenről

Az új Polo. Digitális vezetőtér és infotainment rendszer? Mostantól alapfelszereltség!

Wolfsburg/Budapest, 2021. július 12. – Az új Polóban alapfelszereltség a digitális vezetőtér. A Volkswagen úgy tervezte meg a vezérlőközpontot, hogy a vezetéshez szükséges összes információ egy vonalban legyen látható. Ezt a letisztult elrendezést nehéz felülmúlni. Az infotainment rendszer és a digitális műszerek egyetlen, intuitív módon működtethető egységet képeznek. Az alapfelszereltség részeként elérhető információs, kommunikációs és szórakoztató rendszerek szisztematikus integrálásával a Polo új mércét állított fel saját kategóriájában.

VW

A Volkswagen fejlesztéseinek köszönhetően a Polo műszaki és vizuális téren egyaránt megújult. Hamarosan kezdődik az előértékesítés, melynek keretében még több funkció érhető el az alapfelszereltség részeként. Az egyik állandó funkció a digitális vezetőtér: ez nem más, mint egy 20,32 cm-es átmérőjű kijelzőn megjelenő digitális műszercsoport. A digitális vezetőtér a mára szintén az alapfelszereltség részét képező multifunkciós kormánykerékkel működtethető. Az alapár emellett tartalmazza a Composition Infotainment rendszert is 16,5 cm-es érintőképernyővel (a Polo és a Life felszereltségi szintek esetében). A jármű vezetője nemcsak az egység saját gombjait használhatja; számos funkciót vezérelhet a multifunkciós kormánykerék segítségével is – ide tartozik a beépített Bluetooth mobiltelefon-interfész, a digitális rádió (DAB+) és a hangerő-szabályozás. Az alapfelszereltségben különböző online szolgáltatások és funkciók is helyet kaptak: a We Connect Plus funkció egy évig, a We Connect csomagja pedig korlátlan ideig használható. Az új Polo esetében számos információ távolról is lekérdezhető okostelefonon keresztül – például a központi zár állapota, a vezetési adatok vagy a jármű aktuális parkolási pozíciója. Ha a leparkolt Polo véletlenül nyitva marad, a jármű akár távolról is zárható az okostelefon segítségével. Polo és Life felszereltségi szint esetén az App-Connect funkció szintén mindenkor elérhető. Segítségével a natív okostelefon-alkalmazások – köztük a telefon, zene, hírek, naptár, valamint a hangvezérlési funkciók (Siri / Google Assistant) – integrálhatók az infotainment rendszerbe.

Azok, akik a Polót Style felszereltséggel választják, automatikusan a digitalizáció következő szintjére lépnek. Itt az elérhető funkciók között szerepel a Digital Cockpit Pro vezetőtér is, amely 26,04 cm-es kijelzővel rendelkezik (választható extra a Life és az R-Line felszereltségi szintekhez). A multifunkciós kormánykerék Nézet gombjának használatával a járművezető három megjelenési lehetőség közül választhat és szabadon testre szabhatja a kijelzőn látható tartalmat. A navigációval ellátott járművek esetében ezen a kijelzőn beállítható például egy nagy térképnézet. A Cover Flow funkcióval rendelkező médiakönyvtár is megjeleníthető a fordulatszámmérő és a sebességmérő között.

A Polo Style és a Polo R-Line esetében a Ready 2 Discover Infotainment rendszer is alapfelszereltség. A We Connect Plus szolgáltatásai kiegészíthetők streaming és internet, internetes rádió, valamint Wi-Fi hotspot funkciókkal. Az App-Connect mostantól nemcsak USB-C csatlakozóval, hanem App-Connect Wireless segítségével is integrálható a Ready 2 Discover-be. A jármű utasai a közelségérzékelőkkel ellátott nagyméretű, 20,32 cm-es érintőképernyőnek köszönhetően minden részletet tisztán láthatnak. A Ready 2 Discover még ennél is többet kínál: a navigáció később igény szerinti funkcióként aktiválható a rendszer In-Car Shop szolgáltatásán keresztül. Hasonló módon egyéb online szolgáltatások és funkciók hozzáadására is van lehetőség: a járművezető például hozzáférhet az online közlekedési információkhoz (Online Traffic Information), használhatja az online útvonal-meghatározást (Online Route Calculation) és importálhat úti célokat okostelefonjáról (Online Destination Import).

A két navigációs rendszer – a Discover Media (20,32 cm-es képátló) és a Discover Pro (23,5 cm-es képátló) – választható extraként is elérhetők. A rendszerek még jobb zenei teljesítményt biztosítanak és számos kibővített menüfunkciót tartalmaznak. A rendszerekhez csatlakozik a szélvédőbe integrált kamera is, így téve lehetővé a közúti jelzések dinamikus megjelenítését. Az aktuális közúti jelzőtáblák valós idejű információként jelennek meg a kijelzőn és a digitális műszereken. A Discover Pro emellett intuitív hangvezérléssel is rendelkezik, amely a rádió, a telefon, valamint a navigációs funkciók működtetésére használható.

Az új Polo választható kétzónás automata légkondicionálóval (Climatronic) is rendelhető – ez a rendszer most először szintén digitális vezérlésű. A hőmérséklet és a ventilátor szabályozása érintésvezérelt csúszkákkal történik, és minden más légkondicionálással kapcsolatos funkció, valamint az ülésfűtés beállítása is digitálisan, érintéssel történik. Az innovatív fedélzeti technológiáknak köszönhetően az új Polo jelentős hozzáadott értéket kínál elődjéhez képest. Röviden összefoglalva: a Polo az eddigieknél még fokozottabb digitális, összekapcsolt, informatív és kommunikatív élményt nyújt.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.