Porsche Buda Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Karizmatikus on- és offroad-profi – A Volkswagen Haszonjárművek új Amarok sorozata
2022.04.26.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Karizmatikus on- és offroad-profi – A Volkswagen Haszonjárművek új Amarok sorozata

Hannover/Budapest, 2022. április 26. – A Volkswagen Haszonjárművek bemutatja Amarok pickup-családja teljes egészében új fejlesztésű generációját, amely terepen és műúton egyaránt többet tud elődjénél. Németországban és Ausztráliában tervezték, Dél-Afrikában gyártják – az új Amarok magasfokú strapabíró képességével, a legszínvonalasabb felszereltséggel, vezetői segédrendszerek jelentősen kibővített kínálatával, valamint hajtásrendszerei jóval szélesebb választékával áll ismét a pickupok B-szegmensének élére. Az új Amarok első, egyelőre álcázott példányai már megjelentek Európa útjain.

VW

Vérbeli Amarok, mégis teljes egészében új e sokoldalú modell innovatív prémium formavilága. Az erőteljes és karizmatikus külső itt igényes beltérrel találkozik, a méretváltozások pedig az álcázás ellenére is jól érzékelhetők. Bő 5350 milliméteres hosszúsága legalább 100 milliméterrel haladja meg elődjéét, 3270 milliméteres tengelytávja pedig 175 milliméterrel nagyobb – még több helyet kínálva a duplafülkében. Mindemellett a teherbírás akár 1,2 tonnára nőtt, a vontatható tömeg pedig több motor-sebességváltó kombináció esetében is elérheti a tekintélyes 3,5 tonnát. Mivel az új Amarok tengelytávja nagyobb mértékben nőtt a jármű hosszúságánál, rövidebbre adódtak karosszéria-túlnyúlásai, ami egyaránt kedvezően befolyásolta első és hátsó terepszögét, s ezzel terepes képességeit. Mindehhez még az elődénél lényegesen nagyobb gázlómélység is hozzájárul.

Motor-sebességváltó kombinációtól és piactól függően egy benzin- és akár négyféle dízelüzemű erőforrás is sorakozhat a motorpalettán, négy és hat hengerrel, illetve 2,0 és 3,0 liter közötti összlökettérfogattal, amelyek igény szerint hátsókerékhajtáshoz, valamint kapcsolható vagy állandó összkerékhajtáshoz csatlakozhatnak. Változatos, előre konfigurált menetüzemmódok támogathatják akár több fokozatban is a vezetőt a nem mindennapi menethelyzetek során, aki ily módon felkészülve gyakorlatilag minden kihívással bátran szembeszállhat az új Amarok volánja mögött. A még nagyobb biztonságról több mint harminc vezetői segédrendszer gondoskodhat, amelyek közül bő húsz teljesen új az Amarok fedélzetén.

A formavilág az egyéniség kifejezője
Erőteljes és karizmatikus megjelenés jellemzi az új pickup egyelőre még álca mögött rejtőző külsejét. „Új generációjával jelentősen átdolgoztuk az Amarok jellegzetes formavilágát, amely így egyértelműen kifejezőbbé és jóval egyénibbé vált” – vázolta Albert Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek vezető formatervezője munkájuk eredményét.


Önmagában is felér egy állásfoglalással az új orrkialakítás. Egyértelmű Volkswagen-génjeivel különösen markáns megoldás a feszes hatású, hangsúlyosan vízszintes motorházfedél, míg kimondottan karizmatikusak a hűtőrács ugyancsak vízszintes felső keresztlécei, a harmonikusan integrált és minden változaton már alapkivitelben LED-technikájú, karcsú fényszórókkal. Extrafelszerelésként az IQ.LIGHT LED-Matrix fényszórók is rendelkezésre állnak, az új Amarok high-tech karakterét kiemelve. A keresztlécek alatt – változattól függően – az Amarok elejét vízszintesen tagoló vagy a csúcsváltozatokon X-alakzat szerinti kialakítást kap a hűtőmaszk, hangsúlyos „Amarok” felirattal.

Az oldalnézet különösen markáns vonásai az elődéhez hasonló félkör alakú kerékjáratok, amelyeket sok más pickup-modelltől eltérően – és az Amarok jellegzetes stílusjegyeként – íves helyett csaknem teljesen egyenes vonal zár le felülről. A sárvédők erőteljesen domborodnak az akár 21 col peremátmérőjű kerekek körül. A könnyűfém keréktárcsákat első ízben szerelhetik már alapkivitelben All-Terrain gumiabroncsokkal.

Hasonlóképpen markáns a Volkswagen Haszonjárművek új pickupjának farkialakítása is. A széles raktérajtót – amelynek csaknem teljes szélességében „Amarok” felirat húzódik – a már alapkivitelben LED-technikájú hátsó lámpák fogják közre. Akárcsak elődje, az új Amarok rakfelülete is elegendő helyet kínál a kerékjáratok között egy keresztben elhelyezett euro-raklap számára, amely stabil rögzítőszemek segítségével biztosítható.


Beltér munkára és hosszú utazásokra
Magától értetődő kezelőelemeivel, digitális műszeregységével és tablet-stílusú infotainment-képernyőjével – olyan részletek ezek, amelyek az új pickup prémiumkarakterét hangsúlyozzák – az Amarok beltere funkcionális és igényes kialakítású. Ehhez extrafelszerelésként rendelhető, exkluzív hangrendszere, illetve műszerfala és ajtókárpitjai stílusos díszvarrásokkal kidolgozott, nemes bőrhatású felületei is nagyban hozzájárulhatnak. Az Amarok prémium-pozicionálásához illeszkednek új ülései is, amelyek minden bennülő számára a Volkswagentől megszokott kényelemmel szolgálnak. A vezető és az első utas kényelmes és széles üléseken foglalhat helyet, amelyek extrafelszerelésként tíz irányban elektromos állítással is rendelhetők, hátul pedig három felnőtt számára is bőséges helyet kínál a jármű.

Az új Amarok ötféle felszereltségi szinttel érkezik. A belépőmodell „Amarok” néven jelenik meg, majd a „Life” és a „Style” következik, illetve egyenértékű csúcsmodellként kínálja a Volkswagen Haszonjárművek a „PanAmericana” (terepes karakter) és az „Aventura” (utcai karakter) kiviteleket.

Egy sikermodell utódja
Összesen több mint 830 ezer példányban kelt el az Amarok eddig Európában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Óceániában, amely során igényes hajtásrendszerei, nagy teherbírása, következetes funkcionalitása és autentikus terepes dizájnja számítottak a nagysikerű prémium-pickup fő erényeinek. Ezen előnyöket erősíti tovább az új generációval a Volkswagen Haszonjárművek. Az új Amarok 2022 végére érkezik az első piacokra, négyajtós duplafülkés (DoubleCab), illetve egyes országokban kétajtós rövidfülkés (SingleCab) karosszériával.

A német nyelvű videó letölthető:
https://www.vwn-presse.de/NewAmarok2022_Movie_DE.zip

Az angol feliratozású videó letölthető:
https://www.vwn-presse.de/NewAmarok2022_Movie_EN.zip

Az álcázott Amarok fotói letölthetők:
https://www.vwn-presse.de/NewAmarok2022_Photos.zip

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.