Porsche Buda Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. SUV zászlóshajó felvillanyozva: megkezdődött az új Touareg eHybrid és a Touareg R előértékesítése
2020.10.21.
Újdonság a Volkswagenről

SUV zászlóshajó felvillanyozva: megkezdődött az új Touareg eHybrid és a Touareg R előértékesítése

A Volkswagen tovább folytatja hibrid offenzíváját. Mostantól a Touareg is elérhető két különböző, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid változatban. Mindkét verzió alacsony átlagfogyasztásával és akár 47 kilométeres, elektromos üzemmódban elérhető hatótávolságával tűnik ki. Az elektromos motorral és benzines erőforrással szerelt SUV család első tagja a 280 kW (381 LE) rendszerteljesítményre képes új Touareg eHybrid modell. Ez a változat a legmagasabb szintű utazási kényelemre született és két, Atmosphere és Elegance névre hallgató felszereltségi szinttel érkezik. Németországban a modell induló ára 72 378 euró lesz. Azok, akik a még sportosabb beállításokat és felszereltséget szeretik, dönthetnek a Touareg R modell mellett. 340 kW (462 LE) rendszerteljesítményével ez a modellcsalád és a márka legerősebb képviselője. A Touareg R modell Németországban 84 660 eurótól érhető el.

VW

A két, összekerékhajtású hálózatról tölthető (plug-in) hibrid SUV magas szintű hatékonyságot, a Touareg modellek jól ismert, sokoldalú karakterét és kiemelkedő szériafelszereltséget kínál. Utóbbinak része a 4 zónás automata klímaberendezés, a digitális műszeregységekkel szerelt Innovision Cockpit, a Discover Premium csúcskategóriás navigációs rendszer és a panoráma toló-/billenőtető. A Touareg R szintén a szériafelszereltség részeként kínálja az interaktív IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszórókat.

A Touareg eHybrid és a Touareg R WLTP ciklus szerint mért hatótávolsága 47 kilométer, ehhez alacsony fogyasztási adatok társulnak. Köszönhető mindez az elektromos motor és a hathengeres, turbófeltöltős benzinmotor tökéletes együttműködésének. A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellek tökéletesen illeszkednek az autósok jellemző járműhasználatához. Németországban például a Közlekedési és Digitális Infrastruktúráért Felelős Szövetségi Minisztérium (BMVI) számításai szerint Európa legnépesebb országában az utazások 99 százaléka nem éri el a 100 kilométeres távolságot. Ezekre a távolságokra a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellek teljesen feltöltött akkumulátorral (energia kapacitás: nettó 14,3 kWh, bruttó 17,9 kWh) kiemelkedően alacsony üzemanyag és energiafogyasztásukkal tűnnek ki. A WLTP ciklus alapján a Touareg eHybrid fogyasztása 2,6 l/100 km illetve 24,2 kWh/100 km, míg ezek az értékek a Touareg R esetében 2,7 l/100 km illetve 24,4 kWh/100 km.

Mindkét Touareg modell hálózatról tölthető (plug-in) hajtása a hosszabb utakon is megmutatja a benne rejlő lehetőségeket, hiszen menet közben az akkumulátor folyamatosan töltődik a fékenergia rekuperációjának – vagyis a fékezés során visszatáplált energiának - köszönhetően. Ez az energia elég a Touareg eHybrid és Touareg R modellek számára, hogy újra és újra teljesen lekapcsolják a hathengeres motort lassításkor és a lejtős szakaszokon, így lényegében nulla helyi kibocsátással képesek vitorlázni. Az elektromos erőforrás és a hathengeres motor együttműködését a modellek prediktív hibrid stratégiája teszi tökéletessé. Mindkét Touareg a navigációs rendszer GPS és térképadatait használja ahhoz, hogy a közepesen hosszú és hosszú utazások alkalmával is elérje ezeket a kiemelkedően gazdaságos fogyasztási értékeket. Ezért az SUV modellek integrálják az adott útvonal információit a hibrid vezérlésbe. A Touareg eHybrid és a Touareg R így a két erőforrás kombinált használatával akár 810 kilométeres hatótávolságra is képes.

Kiemelkedő hatékonyságuk ellenére az új hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellek – híven a Touareg családhoz - továbbra is a komoly igénybevételt jelentő feladatok specialistái maradtak. Mind a Touareg eHybrid, mind pedig a Touareg R esetében a megengedett legnagyobb vontatható tömeg 3,5 tonna, amely kiemelkedően magas egy hibrid modell esetében (tisztán elektromos hajtásnál is elérhető). Ez a sokoldalúság – a vérbeli terepjárótól a luxus kategóriát képviselő túraautóig húzódó teljes spektrumot lefedő, ideiglenesen akár nulla kibocsátású járműként – az új, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid Touareg modelleknek egyedülálló helyet biztosít a nagyméretű SUV járművek kínálatában.

A Touareg kategóriájában a világ egyik legmodernebb járműve. A Travel Assist segítségével például ez az első olyan Volkswagen, amely képes a támogatott vezetésre akár 250 km/óra sebességig, a rendszer korlátain belül. A Touareg nem csupán az előtte haladó jármű mozgására reagál, de figyelembe veszi a sebességkorlátozásokat és az út vonalvezetését is (kanyarok, körforgalmak, kereszteződések stb.). Ezen kívül a Touareg az első olyan Volkswagen, amely az új, távirányító funkcióval rendelkező Park Assist rendszernek köszönhetően egy okostelefon alkalmazás révén automatikusan ki illetve beáll egy adott parkoló helyre. Ez egy kifejezetten vonzó tulajdonsága az új Touareg eHybrid és Touareg R modelleknek, hiszen a távirányító funkcióval rendelkező Park Assist nem csupán a hathengeres benzines erőforrással működik együtt, hanem a tisztán elektromos E-MODE esetén is. Ugyanez vonatkozik a már ismerős Trailer Assist funkcióra is, amely az utánfutóval való tolatást teszi lényegesen egyszerűbbé.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.