Porsche Buda Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. A megújult Škoda Scala és Kamiq
2024.05.08.
Újdonság a Škodától

A megújult Škoda Scala és Kamiq

Bemutatkozott a Škoda két kedvelt modelljének megújult változata: íme a felfrissült kompakt Scala és a Škoda Kamiq, a városi SUV. A modellek pont annyit frissültek, hogy megakadjon rajtuk a vásárlók szeme, és amikor beülnek valamelyikbe, a technikai újdonságok még kellemesebbé tegyék utazásukat.

kamiq-scala


A népszerű Škoda Kamiq és Škoda Scala modellek számos változáson estek át, különösen a külső formájukat és a praktikumot tekintve. Az új Scala még sportosabb hangulatot áraszt, mint az eredeti, míg a Kamiq robusztusabb SUV-karaktert kapott. A gyári közlemény szerint a Scala külseje mostantól még inkább a Vision RS koncepcióra hajaz, míg a Kamiq néhány részletet SUV testvéreitől, a Karoq-tól és a Kodiaq-tól vett át.

Image

Az igazság szerintünk az, hogy a Scala az eddiginél egyértelműen egy komolyabb autó benyomását kelti, sok részletében az aktuális Octavia jut róla eszünkbe (ez utóbbit ismét lehet rendelni). Az első fényszórók és a hátsó lámpák kialakítása is ide sorolandó. De ilyen a Škoda Scala hűtőrácsa is, amelyet úgy alakították át, hogy függőleges lamellái a fényes és matt felületek közötti kontrasztot hangsúlyozzák.

Image

A Kamiq esetében is változtattak a hűtőrácson, amely most még magabiztosabb benyomást kelt a szemlélőben. Függőlegesebb és kissé vaskosabb is, dupla bordázattal, és itt is merész kontrasztot alkotnak a felületek.

Az új Škoda Kamiq

Az Essence felszereltségi szinthez a vásárlók a Studio dizájn opciót választhatják fekete szövetkárpitozással. A Selection felszereltséghez pedig négyféle belső dizájn közül választhatnak. A Loft változat szürke kárpitozást hoz az ülésekhez és a díszítőelemekhez, míg a Lodge változat Suedia anyagot használ, rézszínű díszítőelemekkel. A Suite változat bőr üléskárpitozást és krómozott díszítőelemeket kínál, míg a Dynamic változat szövet és Suedia anyag kombinációjából készült kárpitozást. Végül pedig a Monte Carlo változat a Carbon elnevezésű bőrkárpitozást kapja. A cseh autógyártó mindkét modellnél a fenntarthatóság érdekében újrahasznosított anyagokat is használ.

Image
Image
Image

Megújult Škoda Scala

A Scala és a Kamiq is szériában LED-es fényszórókkal rendelkezik, és a vásárlók mostantól a mindkét modellhez választhatják a TOP LED Matrix fényszórókat is. Ezek a fényszórók lehetővé teszik, hogy a vezető éjszaka is teljesen kihasználhassa a Led-ek nyújtotta teljesítményt, miközben az intelligens technológia megakadályozza a többi közlekedő vakítását. Bemutatásakor a Scala volt az első Škoda modell, amely a cseh autógyártó hagyományos logója helyett a Škoda feliratot kapta a hátuljára. Most mindkét frissített modell megkapja az új feliratot, amelyet a Škoda nemrég mutatott be a vállalati arculat átalakításának részeként.

Image

A frissítés során a Kamiq és a Scala is az Enyaq elektromos SUV-tól merített ihletet, így búcsút mondhatunk a jól ismert felszereltségi szinteknek. De ez nem is bak, hiszen a vásárlók így hatféle belső kialakítás közül választhatnak. Három felszereltségi szint, az Essence, a Selection és a Monte Carlo áll rendelkezésre, ez utóbbi olyan sportos hangulatú részletekkel, mint a fekete karosszériaelemek, a sportülések és az állítható színű LED-es belső világítás.

Image

Új klímaberendezés-szabályozó és virtuális pedál

A Scala és a Kamiq motorjait továbbra is a jól bevált, üzemanyag-takarékos, 70 és 110 kW közötti teljesítményű TSI-egységek hajtják. Az autók utasterében a műszaki tartalom is megújult: alapfelszereltségként digitális műszeregység, opcionálisan pedig egy 10,25 colos Virtual Cockpit áll rendelkezésre. Az infotainment-kijelző 8,25 vagy opcionálisan 9,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a légkondicionáló kezelőpanelét pedig áttervezték, és új mechanikus forgókapcsolókat kapott.

Természetesen a modern biztonsági és asszisztens rendszerek, illetve a connectivity funkciók alapfelszereltségként járnak. És van egy egész sor Simply Clever funkció, közülük néhánnyal ebben a kategóriában elsőként találkozhatunk: ilyen a mindkét modellhez választható elektromos működtetésű ötödik ajtó virtuális pedálfunkcióval a csomagtartó könnyű, kéz nélküli nyitására.

Image

Látogasson el márkakereskedésünkbe vagy konfigurálja Scala és Kamiq modelljeinket weboldalunkon!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.